Att tänka på

Något som man bör tänka på när man ska köpa halloweenlinser är att dem fungerar som vilka andra kontaktlinser som helst. Den enda skillnaden är att det inte är någon styrka i dem, det vill säga att dem inte är till för att korrigera något synfel. Men dem ligger ändå mot ögat och därför är det viktigt att man hanterar dem på rätt sätt. Du vill ju inte ha några infektioner eller ögonsjukdomar i onödan.

Om du aldrig använt linser förut så rekommenderar vi starkt att du besöker en optiker. Där kan du få hjälp att prova linser första gången och dem ser till att du lär dig hur man gör utan att skada ögat eller linsen. Halloweenlinser är ju oftast endagslinser som man slänger när man använt dem en gång men det är ändå bra att alltid ha linsvätska hemma. Om du har svårt att få i dem i ögat på en gång så kan linsen fort bli torr och då behöver man ha linsvätska till hands för att rengöra och återfukta linsen innan man försöker igen. Har du linser sen förut är det inga problem då vet du hur man gör från början.

En del halloweenlinser finns faktiskt som månadslinser, då kan du använda dem flera gånger under en månads tid. Tänk på att du under inga omständigheter ska låna ut dem till någon annan bara. Vi människor har helt olika bakterieflora och det är inte särskilt hygieniskt att låna linser till varandra. Har du endagslinser, ja då ska du alltid slänga dem efter en användning, gör du inte det tar du en hel del onödiga infektionsrisker.

Alla ögon är unika

Det finns massor av varianter på dessa halloweenlinser idag och om du inte använder linser i vanliga fall är det bra att tänka på att du kanske inte ens kan ha linser. Alla har nämligen inte ögon som klarar av det. För en del är det en alldeles för stor påfrestning för ögat, kliar, svider, torkar ut ögonen med mera. Alltså är det inte självklart att alla kan bära linser. Även om man kan det så finns det en risk att man upplever ett visst obehag när man provar sina halloweenlinser första gången. Det är ju inga vanliga linser det handlar om utan sådana som delvis faktiskt kan begränsa ditt synfält. Det är bra att vara förberedd på detta och det kan ta en stund att vänja sig.

För dig som inte kan bära linser kanske ett par nya glasögon kan pigga upp? Gå in på http://www.billigaglasogon.nu!